2012-03-26 12 瀏覽
果日參加左Openrice試食會,去試食會之前就去醫下肚,反正冇食早餐同午餐,因為唔知試食會份量如何,怕唔夠飽,反正買左團購。初初第一次黎見個名叫棟篤食,仲以為要立食,冇位坐。今次我已經係第2次黎,上一次去冇寫到食評。因為唔想食咁飽,今次我叫左個招牌蝦籽撈麵,貪佢份量唔係太多,仲包4件李太餃子同熱奶茶。蝦籽撈麵都幾香,麵質清爽、彈牙。至於李太餃子就一般,真係唔明點解叫李太餃子? 餃子咬落都係菜肉餃,冇乜特別,湯底好D蝦味,但飲完好易好渴。 熱奶茶都係正常,係呢度我唔會期望質素好似茶餐廳o既絲襪奶茶咁。總括而言,用團購價o既下午茶價錢係銅鑼灣黎講算ok,因為只限下午2點至8點用coupon。如果用正價黎食,銅鑼灣仲有好多選擇,而且我會覺得地點偏遠,唔方便。

初初第一次黎見個名叫棟篤食,仲以為要立食,冇位坐。
蝦籽撈麵都幾香,麵質清爽、彈牙
招牌蝦籽撈麵
,湯底好D蝦味,但飲完好易好渴
李太餃子
李太餃子同熱奶茶