2018-05-02
人人都話要養生,我今日又要,嘻嘻... 前牌去旺角分店食過一次,真係好好味,由於太掛住喇,今日再嚟。佐敦分店地方都幾好大,我鐘意店內的設計,店員又好人又快手。上次試過美人鍋已經覺得好滋補湯又好味道,今次要試埋其他款式。寧神養心鍋:川弓白芷天麻魚頭,聽講這種配搭係好適合經常頭痛的我,湯底好重藥材的味道,又不苦澀,仲有烏雞一齊煲,D肉可以食埋,真係極佳。食火鍋又點少得叫多幾款美食呢,店舖推介的我當然要點啦!手切肥牛:好新鮮,牛肉味好重又好滑。手工丸拼盤:每款味道都有特色,但我自己始終最愛墨魚丸,鮮味又彈牙。另外,梅菜肉丸都好正,好似食緊梅菜肉餅。海鮮拼盤:蝦同帶子勁新鮮,仲好鮮甜,尤其係隻蝦還在跳,新鮮得過份,真係好少見。千層凍豆腐:滋味湯底又點少得吸湯高手,吸滿湯的豆腐味道好夾,真係未諗到有什麽能取代。
食火鍋又點少得叫多幾款美食呢,店舖推介的我當然要點啦!
手切肥牛:好新鮮,牛肉味好重又好滑。