2024-01-20 112 瀏覽
喺這家餐廳,我點咗一啲好有家鄉feel嘅嘢食🍴。首先,水餃翅真係出奇嘅好食,啖啖肉餡同金黃誘人嘅脆皮簡直係絕配,攞呢啲嚟招待朋友,保證面子十足!再嚟係白菜水餃米線,呢個好過癮,個個餃子係咁肥嘟嘟彈牙🥟,而家啲米線都唔會過於軟爛,湯底清新,富有胡椒香,真心係幾夠晒水準。當然,唔可以唔提佢哋嘅涼粉同湯圓,涼粉入口即化,加上芒果嘅清甜,晚上食正!至於嗰碟芝麻湯圓,真係香糯可口至極,隻隻湯圓都滿滿嘅芝麻,溫暖暖嘅同時亦都治愈咗我嘅味蕾。講到這些,最抵歎嘅應該係海濱屋果陣嘅咖哩魚蛋同埋蒜蓉墨魚,辣味夠晒撲鼻,加上魚蛋同墨魚嘅新鮮,咬落去簡直係鮮嫩嘅代名詞!總括黎講,呢類平民化嘅美食其實多得係,但揾到心水菜餚、加上得嗰份人情味,簡直係雪中送炭🎉。下次再過嚟,我一定會再試下其他菜式,但係啲經典嘅我相信肯定會再點!