餐廳: 傷心酸辣粉 (桂林街)
資訊:

2023-10-12 421 瀏覽
-利申: 首先我勁鍾意食酸辣粉,其實呢間店得一間嘅時候我已經幫襯過,我好鍾意酸辣粉又酸又辣嘅感覺,不過今次食其他嘢:重慶香辣烤魚 $249 一條A-D 火鍋配料 (花枝丸、豬紅、土豆片、薯粉)呢個份量其實三個人食都得,魚皮位置加少少魚腩邊的位置最嫩,配合咗好多配料,例如豆卜、金菇、加辣椒調味,配料方面質素一般 (花枝丸、豬紅、土豆片全部都好普通),但呢度調味方面尚算出色,拯救咗配料質素上的不足,都好食,因為我本身好鍾意食川菜麻辣。薯粉方面,反而幾出色,鍾意佢Q彈有口感,配合麻辣湯底非常惹味。整體水準中等,但因為我好鍾意食薯粉,所以下次都會光顧!服務就真係幾差,叫咗加湯都冇反應,個湯底就嚟燒焦,姨姨顧住執枱做其他嘢!

重慶香辣烤魚 $249 一條
A-D 火鍋配料 (花枝丸、豬紅、土豆片、薯粉)

整體水準中等,但因為我好鍾意食薯粉,所以下次都會光顧!

烤魚
烤魚