2024-01-09
《$28 芋頭泥雞蛋仔》住係9龍城既朋友帶路,話呢間小店好多名人都有幫襯。見到舖頭既牆上的確係貼滿左老闆同唔同明星既合照,出面亦都好多人排緊隊,即刻唔執輸排埋一份。舖頭門面細細,沒有堂食位置,隔離就係生果檔,整果肉雞蛋仔唔夠生果,仲見到老闆去隔離攞😂 雞蛋仔款式好多,有別於傳統,呢度有好多鮮果雞蛋仔,仲有賣燒賣魚蛋呢d街頭小吃。今次我地就試左芋頭泥雞蛋仔,岩岩整起既雞蛋仔,外皮好脆,而且非常辣手,咬開一半見到滿滿既芋泥包裹係入面,老闆落芋泥真係一d都唔手軟。但食食下先知出事,芋泥本身都好飽肚,仲要佢每一粒都極足料,食雞蛋仔就好似食左餐飯咁,超級飽。我地兩個人本身有食左野,食到一半已經覺得好飽膩,食唔哂。整體係好食的,只係芋泥實在太飽,下次會想試鮮果類既雞蛋仔。人均消費:$28環境:6/ 10食物:8/ 10服務:7/ 10性價比:8/ 10整體:7.5/ 10 足料雞蛋仔#香港 #美食 #香港美食 #九龍 #foodie #食評 #掃街 #雞蛋仔 #燒賣 #魚蛋 #腸仔 #芋泥 #鮮果雞蛋仔 #恒發雞蛋仔 #香港特色
人均消費:$28
環境:6/ 10