2012-08-18 74 瀏覽
天寒地凍, 唔想動手煮, 又唔想出街食, 但老公竟然好主動話佢去買返嚟食, 真係好喇~~ 其實開頭都唔知食乜好, 咁佢出去買, 當然要佢諗埋啦~~ 佢無啦啦話好耐冇食雞, 咁即刻上網睇下有乜餐抵食~~ 但佢全部餐都有飯跟, 我至唔鍾意食佢d飯, 所以最後都係決定淨係叫雞食.............上網睇有x'mas special offer, 可以淨叫一桶雞, 入面有12隻, 點知去到門市比錢買時, 原來唔係計一桶價錢, 係逐舊計, 比上網睇仲平咗少少tim~~其實2個人邊食得哂12件雞丫, 最終都係KO咗8件左右, 我已經覺得好叻~~ HAHA~~ 咁啱佢仲有新出果隻雞, 即係蜂蜜+麥皮果隻, 所以12件都係叫咗呢款, 開頭食感覺上怪怪地, 因為個皮好甜, 但D肉又唔係甜, 唔知點咁, 不過食完一舊就覺得好得意, 係咁食食食...............但皮仲比舊款雞脆TIM~~ 只可惜外賣返到嚟冇咁熱, 同埋個皮應該比堂食林少少, 所以食呢D炸嘢, 真係要堂食先最好食LOR~~~

2011-12-26
5 分鐘 (外賣自取)