2019-07-19 57 瀏覽
今日係大角咀見完客,十級肚餓。見到雞煲任食+打邊爐任食就流晒口水。就幫襯左呢間「食雞」。又幾有驚喜喎,地方寬躺,位置闊落。坐得幾舒服。雞煲種類有好多種,全部都好創新,比較少見。多心嘅朋友仔唔使怕因為任食嘅關係可以是一隻味再轉另外一隻味食。朋友唔食得辣嘅關係,叫咗秘製椰香雞煲。雞煲上枱,漏斗計時,再倒入香料撈兩撈就食得啦。(店員會好貼心咁幫手)啱啱喺泰國旅行完返嚟,但呢個雞煲竟然令我好似返返去泰國咁。香茅、羅勒葉、青檸同椰青味配搭得啱啱好,令我有返咗去泰國感覺。香料好惹味,雞肉都幾滑而且大小砌得剛好。除咗雞裏面仲有栗子同埋芋頭。不得不提芋頭勁粉同腍,吸晒個湯。平時唔鍾意食芋頭嘅我都覺得超級好食。鍾意食芋頭嘅記得揀多芋頭。雖然好想試吓其他雞煲,但係食完一個煲之後已經飽🤣仲想試埋個火鍋🍲,所以其他口味就留返下次試。食火鍋可以揀用返原本個雞煲就咁加湯或者轉蕃茄薯仔湯。因為太鍾情於個椰香湯底,所以揀咗就咁加豬骨湯。但加咗湯之後,沖淡左,冇原本咁香濃,覺得揀返嘅薯仔湯打邊爐會好啲。佢預先會有一set火鍋配料。睇落都幾豐富。所有嘢都唔錯。個黑毛豬最有驚喜,爽口得來又有豬肉味。食完唔夠仲有點菜紙只俾你

又幾有驚喜喎,地方寬躺,位置闊落。坐得幾舒服。

佢預先會有一set火鍋配料。睇落都幾豐富。所有嘢都唔錯。個黑毛豬最有驚喜,爽口得來又有豬肉味。食完唔夠仲有點菜紙只俾你點。不過我哋食完一set已經飽到上心口。

另外出邊仲有蔬菜櫃同飲品櫃,俾你自取。種類都幾多。

食完呢餐真係大滿足。