2017-06-05 111 瀏覽
今日和朋友往荃灣luncy U 晚膳聚會, 我們點了西班牙黑毛朱火腿pizza(6吋), 墨西哥芝士焗粟米片(配芥茉,酸忌廉, 牛油梨醬和蕃茄沙沙) 、炸雞拼盤和California Punch Mocktail。西班牙黑毛朱火腿pizza(6吋), 初時以為因為有黑毛朱火腿會食落好咸, 但食落去發現火腿不是太咸, 可能芝士和蕃茄汁中和火腿的咸味, 芝士好香濃, 食落不覺得油膩, 蕃茄汁好鮮甜開胃, 而且pizza餅底熱辣辣好美味, 另外由火箭菜,椰菜, 車厘茄同羅勒葉組成的配菜, 配菜菜新鮮爽口, 味道清新可口;墨西哥芝士焗粟米片(配芥茉,酸忌廉, 牛油梨醬和蕃茄沙沙), 份量十足好大碟, 粟米片熱辣辣, 食落香脆好惹味, 芝士用巴馬臣芝士, 食落好香濃, 佐酒一流, 另外粟米片配上4款醬分別是芥茉, 酸忌廉, 牛油梨醬和蕃茄沙沙;芥茉食落好香好惹味, 蕃茄沙沙食落酸酸甜甜好開胃;牛油梨醬牛油味好滑好香, 配上少少蔥, 食落口感美味;酸忌廉則食落酸酸甜甜, 味道惹味, 四款醬整體好惹味, 令粟米片食落更好味, 多重口感。炸雞拼盤有蒜蓉包2塊雞鎚和雞翼各4件, 整份炸雞粉夠薄, 食落去好香脆, 雞肉鮮嫩啖啖肉, 配上水牛城汁, 食落微辣醒胃, 蒜蓉包蒜蓉味香, 食落好香脆, 整個拼盤食落香口, 好惹味。飲品我們點了California Punch, 成份有紅莓, 波羅和橙汁。整杯mocktail 口感清新, 橙汁味比較重, 味道不俗。這裡座位好舒適, 環境氣氛一流,適合朋友聚舊食飯吹水, 而且這裡有電動飛鏢, 推酒杯遊戲等活動, 總結這裡食物美味, 氣氛一流,食飯傾計好地方。
西班牙黑毛朱火腿pizza(6吋)
墨西哥芝士焗粟米片(配芥茉,酸忌廉, 牛油梨醬和蕃茄沙沙)
炸雞拼盤
California Punch