2020-06-24 1341 瀏覽
鑱咀萬萬歲!🙌🏻ChamZeoiLongLongLife🙌🏻🐭 Gioia唔萬歲😭..🐭西環海邊餐廳酒吧林立,餐廳種類又多元化,感覺非常Chill!! 同友人千簡萬簡,偏偏簡中咗間食物質素令人失望嘅😢⋯🐭位於角落的小店,環境比較傳統,簡單樸實格調,空間位置寬躺。⋯🐭餐牌選擇不多,食物款式大路,冇太大驚喜,但 1人餐係幾低食⋯🐭用開飯app訂位每人送2隻生蠔賣相👅👅👅味道👅口感👅非常細隻,食落口得一陣皮,完全冇肉,亦都冇味。只能講一句 「出泥食飯,切忌貪生蠔」😪雖然係送嘅,但生蠔作為餐廳主打食物,點能夠拎出啲咁嘅質素打爛自己個招牌⋯🐭Mushroom Portobello (跟餐)賣相👅👅👅👅味道👅👅👅口感👅👅👅份量👅👅👅👅芝士大菇焗得唔夠香,欠缺烘烤香氣。沙律菜頗新鮮,醬汁清新醒胃。⋯🐭Mushroom Soup (跟餐)賣相👅👅👅味道👅👅口感👅👅份量👅👅👅欠缺蘑菇香氣,口感亦好”稀”⋯🐭Sole Fish (1人餐 $268)賣相👅👅👅味道👅口感👅份量👅👅👅👅👅性價比👅魚肉完全冇魚味,肉質有少少霉。檸檬酸汁太過”杰”,口感味道同條魚唔匹配。⋯🐭Scallop Rissoto (
鑱咀萬萬歲!🙌🏻
ChamZeoiLongLongLife🙌🏻
🐭 Gioia唔萬歲😭

🐭用開飯app訂位每人送2隻生蠔
味道👅
Oysters
Oyster

🐭Mushroom Portobello (跟餐)
味道👅👅👅
口感👅👅👅
份量👅👅👅👅
Mushroom  Portobello
Mushroom  Portobello

🐭Mushroom Soup (跟餐)
味道👅👅
口感👅👅
份量👅👅👅
欠缺蘑菇香氣,口感亦好”稀”
Mushroom  Soup
Mushroom  Soup

🐭Sole Fish (1人餐 $268)
味道👅
份量👅👅👅👅👅
性價比👅
Sole  Fish

🐭Scallop Rissoto (1人餐 $228)
味道👅👅
份量👅👅👅👅
性價比👅👅
帶子煎得唔夠香,亦冇帶子鮮味。飯太過淋,有啲一pat pat嘅感覺。醬汁唔夠Creamy,味道唔夠濃郁。
Scallop  Rissoto
Scallop  Rissoto

🐭Sangria $188
味道👅👅👅👅
口感👅👅👅👅👅
份量👅👅👅
性價比👅👅👅👅
清爽怡人,甜度適中,入口有舒暢嘅感覺!
🐭Sangria

🐭雖然價錢真係好平,唔能夠對食物質素抱太高要求。亦明白疫情當道,生意難做。但如此味道口感也太沒有說服力⋯⋯難以令人接受😭食神鼠到Gioa失望一遊,拜拜~
2020-04-10
🐭Sangria