我同老公都鍾意食飯時小酌幾杯,但坊間既居酒屋好多時野食OK但酒就未必好岩口味。上網見呢間日本餐廳有部清酒機,特登過嚟試吓佢🤤一入座,覺得間餐廳裝修好特別,真係好似置身喺日本咁!最正就係佢可以望街,感覺非常開揚!一坐低,已經見到個「清酒放題」牌喺枱面,都有介紹吓佢地部清酒機。不過我地聽日仲要返早,所以今次就單叫兩杯清酒~呢度係自己掃QR code 落單,個人最鍾意佢有飽肚野食,唔使分兩場 XD 可以一次過先食飽再食小食!我地就首先叫咗《紫蘇燒豚肉拉麵》同《極上刺身丼》個人就鍾意佢個刺身丼多D,刺身份量都算幾多,而且佢既帶子仲係炙燒過,食落又有炭燒之餘又有帶子的鮮甜味!另外,佢既蠔又大隻又好甜好滑!跟住就輪到試清酒環節~清酒我地就叫咗兩款清酒,仲可以自己揀清酒杯添!小食方面就叫咗《芝士培根魚腐卷》,入面既芝士係可以拉絲架,岩哂送酒!總結黎講,我同老公都一致覺得佢野食好食、坐得舒服、服務細心,地點又就腳,如果想靜靜地飲下酒傾下計,呢度會係唔錯既選擇!
上網見呢間日本餐廳有部清酒機,特登過嚟試吓佢🤤

我地就首先叫咗《紫蘇燒豚肉拉麵》同《極上刺身丼》

跟住就輪到試清酒環節~
清酒我地就叫咗兩款清酒,仲可以自己揀清酒杯添!