2018-10-03
等朋友O係附近OT收工, 成8點半. 佢都餓到扁左, 所以唔行咁遠, O係返美林邨食!記得附近有D翻新左既冬菇亭, 所以去望下.見到呢間大飯糖, 有好多選擇, 所以決定入去!入到去, 座位都算幾多. 而且餐廳既色tone令人好舒適~冬菇亭內的一片天, 真係想唱返句: 藍藍天空高掛我的夢XDD睇MENU見到有主食之外, 原來仲有好多甜品, 唔怪得叫大飯"糖"啦我地叫左一個主食, 同DD小食,最後加單嗌左2份甜品.呢度野食既價錢都算親民, 而且間中會有D是日特價item.入到去不妨可以望下個電視機睇下有冇岩食.跟餐仲有得配近期好hit既黑糖珍珠鮮奶添!陳醋酸辣拌麵配蜜汁豬頸肉先講個汁先啦, 我未食過陳醋酸辣, 估唔到咁夾!夏天食好開胃而豬頸肉都好入味, 最緊要係份量足 (醫得飽朋友OT後既肚)配餐飲: 黑糖薑茶 (夠哂薑味~養生之選)(唔洗加錢)酥炸水餃炸得好鬆脆, 入面既餡料都好飽滿!蜜脆雞翼炸粉唔會好厚, 雞翼都keep到juicy, 唔會太dry, 咬落仲係脆既TIM.帶D蜜糖既甜味, 好正~朱古力木糠布甸配3.6軟雪糕呢個配搭好特別!朱古力軟雪糕好濃味, 而且好滑~木糠布甸甜度OK
佢都餓到扁左, 所以唔行咁遠, O係返美林邨食!
記得附近有D翻新左既冬菇亭, 所以去望下.
見到呢間大飯糖, 有好多選擇, 所以決定入去! 入到去, 座位都算幾多. 而且餐廳既色tone令人好舒適~
冬菇亭內的一片天, 真係想唱返句: 藍藍天空高掛我的夢XDD 睇MENU見到有主食之外, 原來仲有好多 甜品, 唔怪得叫大飯"糖"啦
我地叫左一個主食, 同DD小食,最後加單嗌左2份甜品.
呢度野食既價錢都算親民, 而且間中會有D是日特價item.
入到去不妨可以望下個電視機睇下有冇岩食. 跟餐仲有得配近期好hit既黑糖珍珠鮮奶添! 陳醋酸辣拌麵配蜜汁豬頸肉
配餐飲: 黑糖薑茶 (夠哂薑味~養生之選)(唔洗加錢)
酥炸水餃炸得好鬆脆, 入面既餡料都好飽滿!
蜜脆雞翼
帶D蜜糖既甜味, 好正~
朱古力木糠布甸配3.6軟雪糕呢個配搭好特別!
朱古力軟雪糕好濃味, 而且好滑~
木糠布甸甜度OK, 但如果多多幾層就更好喇!
芒果之城
芒果雪糕球口感有D似雪葩, 食落好refresh!
芒果份量都算幾多.
加埋有黑珍珠,星星同水晶, 成個汁底口感好豐富~
總結而言, 一間鋪頭有齊主食同甜品, 地方夠大(好多長檯),
係非常適合朋友聚會既地方, 雖然位置就未必太方便.
但以後黎開呢頭, 都有多個選擇 (如果食食下肚餓仲可以叫埋飯食)