WM咖啡廳

Café@WM
2022-12-26 134 瀏覽
聖誕節🎅就梗係要食餐好咁慶祝一下🥳🥳Be就入咗西貢WM酒店食聖誕大餐啦🎉呢度環境真係好有異國風情🌴個氛圍relax到Be以為自己去咗旅行!打卡當然係必須❤️.餐廳推出咗節慶Set Dinner🍽️$588@另加一✨ 燒美國特級牛肉眼扒配賓尼士醬 🥩肉眼排冇筋,而牛嘅油脂香味突出,就咁單食都食得出🐮味濃,如果配埋賓尼士醬汁食亦都唔會喧賓奪主,感覺幾夾✨.✨香煎美國銀雪魚柳及珍寶帶子配香檳忌廉汁 平時食魚柳最怕有腥味,呢個完全唔會😆 而且煎既火候控制得啱啱好✨肉質嫩滑🐟外皮煎得帶少少焦香,加咗少少香草🌿作調味配搭得好好❤️ 另外極鮮甜嘅帶子真係珍寶級好大粒😍. 🍴每份套餐都包左以下嘅前菜、湯、甜品同餐飲☕🍵✨意式雜錦拼盤前菜拼盤好豐富,包括有風乾火腿、煙熏三文魚、蕃茄乾🍅、燒甜椒、馬蘇里拉芝士🧀、雅枝竹同橄欖,加左沙律醋一齊食好開胃😛😛.✨粟子蘑菇忌廉湯 (麵包籃)加左粒粒粟子蓉嘅蘑菇湯好濃郁,最啱搽左牛油既法包沾小小湯食🥰.✨白朱古力聖誕樹頭蛋糕配黑加侖子汁🍰配合聖誕節🎄造出聖誕樹頭造型再加上聖誕老人公仔🎅🏼好欣賞咁有心思❤️雖然係白朱古力🍫但係加咗黑加侖子汁酸酸哋中和一下,食落口就唔會覺得太甜
餐廳推出咗節慶Set Dinner🍽️$588@另加一
✨ 燒美國特級牛肉眼扒配賓尼士醬 🥩
✨香煎美國銀雪魚柳及珍寶帶子配香檳忌廉汁
🍴每份套餐都包左以下嘅前菜、湯、甜品同餐飲☕🍵

✨意式雜錦拼盤
✨粟子蘑菇忌廉湯 (麵包籃)
✨白朱古力聖誕樹頭蛋糕配黑加侖子汁🍰
配合聖誕節🎄造出聖誕樹頭造型再加上聖誕老人公仔🎅🏼好欣賞咁有心思❤️雖然係白朱古力🍫但係加咗黑加侖子汁酸酸哋中和一下,食落口就唔會覺得太甜同埋好膩💋💋