2021-05-07
今晚同事約好去 觀塘 真味鮮廚 吃放題, 果然有驚喜. 唔限時, 任食任飲, 真係不飽無歸.餐廳裝修好省鏡, 燈飾很潮. 座位整潔闊落.餐廳有大大個魚缸, 養了不少生猛海鮮. 龍蝦, 鮑魚, 象拔蚌…...海產多不勝數, 好生猛.店員招呼好好, 迅速安排座位, 遞上點菜紙. 圖文並茂, 介紹得好清楚. 落了單, 第一頁食物全包. 分三步曲:第一步:先送到 新鮮刺身拚盤, 有鮑魚, 象拔蚌, 三文魚, 吞拿魚, 帶子, 北寄貝, 八爪魚.刺身十分新鮮, 肉質鮮甜可口. 刺身上枱的時候都好窩心地用冰鎮著.鮑魚大件鮮味足, 帶子超滑又好食, 象拔蚌鮮爽, 三文魚厚切, 肉質肥美.啤酒飲品任飲, 罐裝飲品, 汽水, 果汁, 菊花茶, 竹蔗馬蹄水.我先取芒果汁.吃完刺身, 第二步:重慶雞鍋 送到, 店員替我們打火, 雞鍋有雞, 洋蔥, 蒜子, 薑, 芫茜. 炒起已聞到香噴噴, 雞好好肉, 有重慶的辣味, 第三步:海鮮火鍋送到. 我哋叫咗 皮蛋香茜湯底, 湯底十分清甜, 有香茜, 馬蹄, 湯底材料無馬虎.醬料款式齊, 自己混醬.海鮮大拼盤, 好足料, 夠隆重, 每人半隻
餐廳裝修好省鏡, 燈飾很潮. 座位整潔闊落.
第一步:
店員替我們打火, 雞鍋有雞, 洋蔥, 蒜子, 薑, 芫茜.
第四步, 自選環節, 任食配料有 45款,
有牛, 豬, 羊, 海產, 飽肚食物: 丸子類, 麵, 烏冬
及有健康食物: 菜, 菇菌, 豆腐, 芋頭, 雲耳, 蘿蔔.
黑豚肉片, 色澤好靚, 肉質嫰滑.
食埋 生蠔, 龍躉, 好滿足.