2019-10-19 44 瀏覽
係香港食湯麵既選擇真係好多,但千篇一律既麵鋪真係好悶。終於有間突破食麵框框既麵鋪出現喇 蕃茄湯底既變化原來可以咁多 濃郁既蕃茄湯底加埋粒粒蕃茄肉,酸甜又開胃,嫌番茄湯太悶 😏仲有埋加辣or加麻辣我最愛係有選擇 可以根據個人喜好選擇不同的配料, 再配上意粉/通粉/螺絲粉/米線/公仔麵/飯 "自由既可貴"今次就叫左蕃茄湯加辣,湯底夠濃就唔在講,辣度order左少辣,自覺就啱啱好喇,味道夾之餘仲相當開胃😋濃湯配埋螺絲粉,簡直係一流 👏螺絲粉容易鎖湯 硬度適中,配埋牛乳炒滑蛋,口感更豐富🥳講到配料 :鹹豬手係我心入面呢餐既MVP,皮脆骨肉均稱,啖啖骨膠原⭐️,點上橙黃色酸酸甜甜的蜜糖芥末醬,欲罷不能!真係好抵食 睇圖都見到3件大大份仲有香酥雞扒,尤如其名香酥肉滑,炸得鬆軟唔油膩,熱辣辣食就最好喇👍🏼係值得再食☺️呀
係香港食湯麵既選擇真係好多,但千篇一律既麵鋪真係好悶。
終於有間突破食麵框框既麵鋪出現喇

蕃茄湯底既變化原來可以咁多