2019-01-03
出開將軍澳,見呢個商場地下有好多小食店,兩老最鍾意食齋,我又鍾意食糕點,就執左d 野食番去加料。✨鋪頭細細都幾多野賣,除左齋同一般糕點,又有豆腐花,芋頭魚,芝麻糊,芒果布甸等等,價錢仲幾抵食。✨豆漿($12): 有無糖同少糖選擇,㨂左少糖,飲落唔會太甜,夠健康✨腐皮卷($18): $18 蚊超抵食,大大件。番去試下輕輕煎番熱黎食,果然係正👍🏻。個皮幾薄又唔會油膩,饀料有蘿白絲,沙葛絲同少少東菇,食落好夠味,早知買多盒啦。✨大盒齋滷味($30): 有齊咖哩齋,甜酸齋,蠔油齋,齋燒鵝。最鍾意齋燒鵝,個味唔錯又幾有咬口。其他三款就食落幾有彈性,甜酸齋都係我另一心水。✨糕點選擇都幾多,除左一般既傳統款式,有少見既蘆薈椰汁糕,芋頭糕,彩虹椰汁糕等等。$24有4件,4件打後就$6一件。✨紅豆同馬豆糕都勁多豆,味道唔錯,不過就略為實左d~~彩虹椰汁糕真係心機野,睇得又食得。✨馬蹄糕:呢款幾有彈性,馬蹄切薄片都幾多,味道清甜。✨芝麻糕:質地爽爽地,芝麻味好濃。✨蘆薈椰汁糕: 椰汁味幾香,食落粒粒蘆薈幾得意。✨糕點整體黎講唔會太甜,腐皮卷真係好好食,一定要試👍🏻
✨馬蹄糕:呢款幾有彈性,馬蹄切薄片都幾多,味道清甜。
✨芝麻糕:質地爽爽地,芝麻味好濃。
✨蘆薈椰汁糕: 椰汁味幾香,食落粒粒蘆薈幾得意。
✨糕點整體黎講唔會太甜,腐皮卷真係好好食,一定要試👍🏻