2010-01-08
約左朋友係旺角食飯,經過呢間餐廳,朋友話想試好耐,咁就入去試下啦!頭盤:意大利風乾火腿配芥菜籽薯仔沙律~佢個火腿唔係靚野,唔好味,而且只得一塊,仲要細到一張十蚊紙既一半都無牛肉粒伴凱撒沙津~牛肉粒佢煮到好似中牛柳甘, 凱沙律得個幾塊食沙律最緊要d菜新鮮同埋個sauce夠rich, 佢兩樣都做唔到!特別係個sauce,得個兩滴, 個咩味都食唔到囉湯:龍蝦濃湯配龍蝦仔~湯唔香唔好味,隻龍蝦仔d肉好難整出黎,我寧願佢將d肉切粒放落湯度蒜蓉包~算正常主菜:炭燒西冷牛扒~request左五成熟,但係黎到變左十成熟!好韌!!! 太難食,食左一半都無, 食唔到落去!海鮮天使麵~天使麵煮到完全脫離應有既質感, 好似食緊米線咁! 唔熱!甜品:朱古力心太軟~叫做入到口, 但可能佢入面做得層朱古力蛋糕太厚,流出黎既朱古力少之餘唔係靚朱古力黎, 而且又係唔熱=.= 法式焦糖燉蛋~塊焦糖好厚又唔夠脆服務:入黎坐低叫左幾次先有人行埋黎落單,落單個哥哥仔好似發緊夢咁,我同我個朋友落單時佢對住出面條街呆望, 我地再repeat一次之後住佢,佢又問我地食d咩. 佢魂遊左唔知去邊囉.我個湯飲左四分三,個待應就羅住其他收左
頭盤:
湯:
蒜蓉包~算正常
主菜:
甜品:
法式焦糖燉蛋~塊焦糖好厚又唔夠脆
服務:
我個湯飲左四分三,個待應就羅住其他收左既野企正係我隔離,等到我飲完,真係想問佢係咪唔夠湯碗用,要收得咁急!
環境:
用圍都嘈嘈地,又無咩裝修可言
總結:
環境又唔係好,服務又差,野又難食,咁就食咗二百六蚊, 完全唔值! 寧願比多d錢去第二度食d好d既野囉
食到我成餐飯都係度搖晒頭,完全無野值得再黎!