2020-06-02 121 瀏覽
旺角廣華街呢間西式餐廳可以話係人氣餐廳,每次經過都見到座無虛席,之前試過佢嘅晚餐及午餐,水準都不錯,一直想試試佢嘅甜品pancake. Menu上面嘅特色pancake款款都非常吸引,而且價錢合理,今日同朋友經過旺角特意來試試他的pancake做下午茶呢!佢嘅Menu入邊有幾款都非常之吸引,有玫瓏蜜瓜做主題嘅pancake,有朱古力心太軟,有鑊仔西多士等等主題甜品!款款都令我心跳加速,胃口大開!結果我就選咗比較特別嘅鑊仔伯爵茶雪山pancake來試試呢!另外我叫咗杯榛子咖啡,而朋友就叫咗巨峰提子梳打水!嘩!Pancake一上枱就非常之吸睛,有兩層厚厚的pancake,一睇落都已經知道十分鬆軟,而鑊仔底部鋪滿左伯爵茶醬汁,而pancake上面有個雲呢拿雪糕,見到已經急不及待要立即食一口!Pancake果然鬆軟有香濃蛋香味,配上伯爵茶醬汁,很香伯爵茶味,配搭得非常之好,好食!加上雲呢拿雪糕一凍一熱,感覺非常之特別,我覺得很好食呢!至於飲品方面,這個榛子咖啡水準也不錯,咖啡夠香濃軟滑,亦都不會太甜,是有水準的咖啡,而巨峰提子梳打亦都不會太甜,係最適合夏日嘅飲品!呢間人氣餐廳嘅甜品都有一定水準
鑊仔伯爵茶雪山熱香餅

榛子咖啡

巨峰提子梳打

呢間人氣餐廳嘅甜品都有一定水準,我下次一定會再來試試其他甜品呢!

鑊仔伯爵茶雪山熱香餅
榛子咖啡