每年麥當勞都會定時推出「點Jack」系列,仲記得多年前推出既「點Jack」同「點仙」係麥樂雞既包裝推廣上增添一個talking point ,再加埋抽獎送足金麥樂雞🍗🍗,宣傳成行成市,非常深刻🥳🥳市隔一年多,又到了「點Jack」回歸,可惜點極「點Jack」都未有出現,反而多款新味道既「麥樂雞醬」同「shakeshake粉🍟🍟」反而炒起。是日實試全新麥樂雞醬系列,驗明正身,看看味道如何🧐🧐1. 香草檸檬醬🍋🍋味道比想像中清新,口感有點像魚柳包沙拉醬,檸檬🍋清新,中和麥樂雞油膩感,可以接受🥰2. 南乳燒雞醬🍗可能大家接受不到南乳醬顏色關係,磚紅色賣相已打左一大折,加上南乳味道很假,炆豆腐可能更好😅😅3. 咸蛋黃醬🥚🥚咸蛋黃醬係近年新加坡興起既特別味道,但留意麥當勞呢款係完全無咸蛋碎當中,感覺似黃色顏料,而且醬料很厚身,更似油漆多,味道咸咸地但好唔實在🤦🏻‍♂️🤦🏻‍♂️🤦🏻‍♂️4. 蜜糖芥茉醬🥰🥰🥰4款醬當中最好食既蜜糖芥末醬,微辣帶點甜味,配雞塊一流😎😎雖然無「點jack」但今次推廣款式確實特別,只係香港人未必接受到太假既味道🤦🏻‍♂️🤦🏻‍♂️

1. 香草檸檬醬🍋🍋

2. 南乳燒雞醬🍗