2015-03-20 234 瀏覽
前幾日,去了九龍城食飯。之後唔夠飽,就同朋友仔去了食糖水。我地選路經糖佰府,就入比佢地新出個椰皇吸引了。我特別鍾情椰皇甜品。我同朋友仔兩個人叫了3款甜品,因為我是個大食的人。老闆娘好好人,一坐底佢就介紹我地有什麼好食。我好怕食糖水或甜品太甜,但糖佰府的甜品對我黎講剛剛好,所以我會推介比不歡喜食太甜的人食。白色世界~~有黃色珍珠,黃黃像金粒仔甜甜的大粒西米,細粒西地米,煮得透,不會韌新鮮芒果粒,甜而不酸,又無渣自制小丸子煙煙韌韌配上青青椰汁冰,不會太甜雙丸椰皇西米~~佢地會選新鮮及靚的椰皇去整這甜品細粒西地米,煮得透,不會韌台灣特別入口芋泥丸,煙煙韌韌,有好香的芋頭味精選的芝麻燙丸,皮薄,芝麻又滑又香佢地是用椰皇的椰汁是整這個甜品,所以椰味特濃雙丸椰皇紫米~~這個甜品與雙丸椰皇西米差不多材料,只是由西米轉成為紫米紫米煮得剛剛熟,咬感好好,加上紫米食落甜甜地,又不膩。佢地會選新鮮及靚的椰皇去整這甜品細粒西地米,煮得透,不會韌台灣特別入口芋泥丸,煙煙韌韌,有好香的芋頭味精選的芝麻燙丸,皮薄,芝麻又滑又香佢地是用椰皇的椰汁是整這個甜品,所以椰味特濃我把兩個椰皇的肉起了來食,好香椰子味,肉厚,又
前幾日,去了九龍城食飯。之後唔夠飽,就同朋友仔去了食糖水
我同朋友仔兩個人叫了3款甜品,因為我是個大食的人。

老闆娘好好人,一坐底佢就介紹我地有什麼好食。
我好怕食糖水甜品太甜,但糖佰府的甜品對我黎講剛剛好,所以我會推介比不歡喜食太甜的人食。
白色世界~~
有黃色珍珠,黃黃像金粒仔甜甜的
大粒西米,細粒西地米,煮得透,不會韌
新鮮芒果粒,甜而不酸,又無渣
自制小丸子煙煙韌韌
配上青青椰汁冰,不會太甜
雙丸椰皇西米~~
佢地會選新鮮及靚的椰皇去整這甜品
細粒西地米,煮得透,不會韌
台灣特別入口芋泥丸,煙煙韌韌,有好香的芋頭味
精選的芝麻燙丸,皮薄,芝麻又滑又香
佢地是用椰皇的椰汁是整這個甜品,所以椰味特濃
雙丸椰皇紫米~~
這個甜品與雙丸椰皇西米差不多材料,只是由西米轉成為紫米
紫米煮得剛剛熟,咬感好好,加上紫米食落甜甜地,又不膩。
佢地會選新鮮及靚的椰皇去整這甜品
細粒西地米,煮得透,不會韌
台灣特別入口芋泥丸,煙煙韌韌,有好香的芋頭味
精選的芝麻燙丸,皮薄,芝麻又滑又香
佢地是用椰皇的椰汁是整這個甜品,所以椰味特濃

我把兩個椰皇的肉起了來食,好香椰子味,肉厚,又甜,加上佢地甜品不太甜,食落甜度剛剛好。

我見到間隔枱的盆栽TIRAMISU及拿玻崙好靚呀!下次我一定要試下先。