2021-09-12 447 瀏覽
揀餐廳一定首選黃店💛,持續支持很重要!但我亦堅持好食係良知,要遇到有齊兩個條件嘅餐廳,有時都需要啲運氣😅今日有幸遇到飯飯包掂!聯和墟有好嘢食大家都知,出名嘅唔洗我講,呢間新出現嘅餐廳門口好多文宣,即刻引起我興趣。菜單都好多元化,價錢貼地;由於當時已經兩點幾,介乎午餐下午茶之間,所以決定先叫一個lunch,等下再叫個tea,試勻兩set✌️,兩全其美😜芝士燒牛肉溫泉蛋鍋飯首先賣相吸引,都落咗頗多牛肉🐮,真材實料,配搭金菇同粟米🌽,份量偏多🍚,淋上照燒醬,呢個飯幾好食!不過建議上枱嘅時候再等多一陣先至攪勻,咁會再多啲飯焦,更好口感。武士漢堡🍔見個名好似幾得意,有冒險精神去發掘嘅我,睇下係咩餡先!食第一啖都估唔到,問返店員先知係豬肉🐷,一啲都唔伏,應該係免治豬肉整成的漢堡扒,豬肉唔乾亦不會散,類似有彈性嘅肉餅,加上醬汁好食喎!港式漢堡style就咁配搭咗一塊蛋🍳,雖然沒有好多餡料但好match👍。行出去咁啱見到餐廳牌照名,係鐵板神燒,頓時驚覺餐廳格局似鐵板燒,一排吧枱座位前面係有個爐,就係開放式廚房令到餐廳空間感好大,是轉型過來的嗎😯?!不過都轉得幾成功😏,味道唔錯,推薦附近居民常食!

芝士燒牛肉溫泉蛋鍋飯

武士漢堡🍔