(非會員)
2012-10-16 12 瀏覽
本人一直以為mk無咩好野食,直至上星期6竟然比我誤打誤撞咁系旺角搵到一間正野,,仲要系我一家大細都最愛的泰國餐廳,其實e間叫做hobbykitchen 的餐廳唔系凈系食泰菜咁簡單,距好似系一間東南亞餐廳,同埋距地d野食真系好特別,好地道,有d我地真系系香港從未見過咁添ar好似原個椰青海鮮焗飯,咖喱麵包軟殼蟹,清新ge柚子salad 依d咁lor,真系回想起都搞到我口水都流埋,,。果日雖然天氣唔系好hot,但由於我同媽咪系mk狂掃左一輪,所以感覺特別hot同埋特別口渴,好彩比我系hobbykitchen個透明雪櫃裏面發現到一堆大大個ge椰青,於是,我地就急不及待咁order左幾個大椰青啦,d椰青真系超級fresh,椰青水好清甜,真系咩渴都盡解了跟住d食物都無令我地失望。飲完咁正ge椰青水,都想試下距地個椰青海鮮飯,事關,果晚我地見到好多張臺都擺住距,所以搞到我地都好想試,d飯果然好香椰汁味,都好足料,d seafood好正斗ar。此外,最重要ge系距地d服務態度真系好好,尤其是一個疑似老闆ge靚女,當晚距不停咁同我地take photo同king計,真系比我地一個5星級的家
2012-10-13
10 分鐘 (堂食)