2009-01-01
一大班同事, 齊娃娃18人去了飲茶食飯, 我們只坐一張大圓桌, 睇黎我地迫迫貢開心d...叫左好多野食, 成30碟點心, 3碟炒粉面飯, 18個甜品! 好開心呢~食左太多點心, 真係唔知點寫好, 整體來說, 不過不失啦!鳳城炒飯:同事大讚好味, 但今次整得不太好, 炒得太濕喇! 而且唔夠一粒粒飯, 黏在一起的飯漿不太想吃!臘味炒飯:反而抵夾香, 本人不吃臘肉的都覺得很香, 坐在隔離的同事都覺得好吃!牛腩燴依面: 濕濕的, 賣相不太好, 但食入口都覺得淋且不太夠味道, 同事都覺一般!點心方面, 食左好多, 有流沙包, 雞包仔, 瑤柱菠菜餃, 蝦餃, 燒賣, 香煎青椒, 蒸釀茄子等30個點心!最後的甜品, 有人食紅豆沙, 有一半人食楊枝甘露, 有一半人食雪耳燉萬壽果, 有人食芒果椰汁糕; 本人食的是楊枝甘露, 真係好一般, 直頭係唔得!原因:1. 一路食一路有冰出現係個口內, 一邊要吐出來2. 不發現有芒果的出現3. 太多泡了, 好明顯係放入攪拌機內攪碎就算, 真係想要求換貨!埋單, 理應每人$68, 但有老細資金贊助, 每人$45咋~
食左太多點心, 真係唔知點寫好, 整體來說, 不過不失啦!
1. 一路食一路有冰出現係個口內, 一邊要吐出來
2. 不發現有芒果的出現