2022-04-28 1043 瀏覽
每次去都好有驚喜🤩,今次嘅主食餐單換咗新菜式,甜品飲品都多咗好多新選擇🥳就算唔食正餐,都可以同朋友過黎飲杯野chill下餐廳職員超nice,同食客有交流,仲會介紹特色飲品添🥰🐷24小時慢煮伊比利亞叉燒,日本溫泉蛋,韓國紫菜,香噴噴香蔥豬油撈飯一如以往咁好食,每次都係order呢個叉燒飯,覺得自己好專一🤭叉燒厚切份量多,用慢煮方法煮嘅叉燒質地好軟腍☺️,有酒店級中菜廳嘅質素💯豬油飯撈埋醬汁、温泉蛋汁、紫菜,食落又香又腍口😋🐟油泡黑椒三文魚,韭王爆炒本地鮮魷配 迷你干貝燴稻庭烏冬 及 鰹魚牛油汁炒鮮魷穫氣十足,配埋鰹魚汁食落有少少咸魚味🤣,有大排檔嘅味道~油泡三文魚表面少少脆口,調味非常足夠鮮魷質地煙韌彈牙,烏冬質地好掛汁🍉咸梅西瓜沙冰夏氣開始熱,飲翻杯清熱解渴嘅西瓜沙冰真係好爽,仲加埋話梅鹽好有傳統感覺👍🏻☕️雲呢拿棕樹糖冰咖啡採用健康嘅棕樹糖取替白糖/糖漿咖啡&雲呢拿都雪做冰,加入85°C嘅奶去融化啲冰咁就唔會俾一般水做嘅冰溝淡啲味啦~飲到尾都仲好濃郁,好欣賞呢杯咖啡嘅構思🥰🥧中國白腐乳,法國白芝士焦糖燉蛋 / 自家制紫無花果醬 / 牛油厚多士 / 鮮什莓(2位用)焦糖脆面燒得好靚☺️ 燉蛋
就算唔食正餐,都可以同朋友過黎飲杯野chill下
餐廳職員超nice,同食客有交流,仲會介紹特色飲品添🥰

豬油飯撈埋醬汁、温泉蛋汁、紫菜,食落又香又腍口😋

🐟油泡黑椒三文魚,韭王爆炒本地鮮魷
配 迷你干貝燴稻庭烏冬 及 鰹魚牛油汁
油泡三文魚表面少少脆口,調味非常足夠
鮮魷質地煙韌彈牙,烏冬質地好掛汁

🍉咸梅西瓜沙冰

☕️雲呢拿棕樹糖冰咖啡
採用健康嘅棕樹糖取替白糖/糖漿
咖啡&雲呢拿都雪做冰,加入85°C嘅奶去融化啲冰
咁就唔會俾一般水做嘅冰溝淡啲味啦~
飲到尾都仲好濃郁,好欣賞呢杯咖啡嘅構思🥰

焦糖脆面燒得好靚☺️ 燉蛋入口順滑,加入咗腐乳令本身係甜品嘅焦糖燉蛋帶有鹹香
更有鬆脆麵包磚和薄脆餅配撘
整體甜而不膩,好有特色💯
2022-04-18
午餐