2021-03-31
餐廳樓底高,角落還有一個live band台, 不過可能疫情關係,是日沒有live band, 如果有就好啦4 courses menu 先來干邑龍蝦湯, 好濃,好香,好有蝦味,驚喜位係竟然真係有一件龍蝦肉,真係有得飲又有得食, 配餐廳自家手做麵包,好軟熟前菜清酒辣椒煮蜆, 因為要求小辣,所以唔太辣, 蜆肉是大蜆, 肉質肥美, 煮得剛剛好, 不過清酒味道不太突出澳洲M6威靈頓牛柳($358)非常鬆軟好食, 酥皮酥脆有牛油香,都幾好食, 不過以主菜來說, 只有數件燒薯仔, 大食的朋友可能唔夠飽咁有情調,點咗杯manhattan cocktail($98) menu是日甜品是自家製開心果gelato, 其實當店員同我講是日甜品是開心果雪糕, 我心沉了一沉, 因為開心果味甜品不是我的愛, 不過其實雪糕都做得好味,也吃得出粒粒的開心果碎