2024-05-01
ℍ𝕒𝕕 𝕒 𝕔𝕠𝕞𝕡𝕝𝕖𝕥𝕖 𝕖𝕩𝕡𝕖𝕣𝕚𝕖𝕟𝕔𝕖 𝕠𝕗 𝕥𝕙𝕖 𝕔𝕦𝕥𝕖 𝕪𝕖𝕝𝕝𝕠𝕨 𝕞𝕠𝕟𝕤𝕥𝕖𝕣👻飲夜茶似是一種舊式文化,同朋友都好喜歡飲茶亦唔會訓唔著覺🙉,所以就唔客氣啦來上環飲個夜茶🍵。一定要嗌 signature 包包🥯「睇住流奶」流心奶黃包,可愛既眼睛👀打卡岩曬。襯熱辣辣就夾起軟熟既包,輕輕咬開餡料流心,濃郁奶黃香味😚無得輸呀。餐廳門口有幾個一比一既假包包🔆好過癮好想帶走!椰皇燉老雞湯🥥吸收曬椰子精華,椰子味道非常 outstanding。雖然椰皇 size 比較細,但雞湯裡都足料🐔,有雞肉同螺頭🤙🏽。香橙白玉🥒橙香而清甜,冬瓜稍微硬身,爽口不過覺得可以腍少少🏄🏽♂️。🍞Hot Custard Molten Buns | $49🐣Chicken Soup in Young Coconut | $85🍊Orange Winter Melon | $49主食方面,我地嗌左個松露炆伊麵🍄🟫,松露落重極香濃,菇菇同伊麵絕配😆。乾煸四季豆亦都係常點既菜式🪅,四季豆同豬肉炒得香同乾身,一條接一條👻。仲有一份XO醬炒蝦腸粉🔘份量都幾多,醬料惹味,蝦都幾爽口🦐,腸粉較為厚身。🫕Bra
🍊Orange Winter Melon | $49
🫕Braised Truffle E-fu Noodles | $98
🫛Green Bean with Chili Pork | $89
🍥Stir-fried Prawn Rice Roll in XO Sauce | $89
另外嗌左籠「櫻花蝦燒賣」,櫻花蝦味好香👃🏽,燒賣皮係綠色✳️,味道同平時食燒賣差唔多🤣。
🦐Shrimp & Pork Dumplings with Sakura Shrimp | $68