2022-05-30 167 瀏覽
打邊爐最緊要除咗喺個爐之外,最重要就係湯底啦。 湯底靚, 食乜嘢都雙倍加分! 今日同朋友一齊去食 極品靚鍋,用啲咁正嘅魚湯嚟做火鍋真係人生一大享受。店長話呢個梳邏魚湯底係佢每朝去街市新鮮買好多斤魚返黎煲,用左不少心機,特別鮮甜同有家的味道,令你飲完又想再飲!我叫左雙拼湯底,試埋個杏汁豬肺湯,真係出乎意料地好飲,忍唔住飲左半煲!好飲過自已煲!唔單止個湯靚,用料亦都係極品, 例如振興各類丸, 各式各樣嘅新鮮蔬菜菇類,仲有唔同味道嘅雪糕, 同各式嘅花茶, 真係見到都已經流曬口水,值回票價。尤其鍾意食佢的牛柏葉, 爽脆雪白新鮮而且最重要嘅係任食。 我忍唔住個人就已經食咗三碟啦!另外我好欣賞佢哋有提供 各式各樣的 花茶, 這是其他火鍋店甚少有見到。 這可算是一大驚喜呢!火鍋店中間提供大量嘅熟食菜式, 我哋可以順手就可以享受人間美食。 特別要介紹 這裏的豬腳薑 ,亦非常吸引。酸酸甜甜真係好開胃呀!

2022-05-23
  • 杏汁豬肺湯