2017-04-21 557 瀏覽
住左係西貢四年,呢間係我成日去既茶樓,每次收通宵,放工搭小巴返屋企之前都會黎幫襯佢,食到連啲樓面阿姐都已經認得我啦我真係好鐘意佢既點心,鐘意到一個人都會黎飲早茶,同啲公公婆婆搭枱坐。至鐘意食佢既鳯爪排骨飯,好鬼入味,佢啲排骨勁好食,煮到啱啱好,唔會又乾又老,啲飯就完全吸晒佢啲汁,超正,必食。因為大部份既時間都係自己一個人去食,每次除左叫個鳳爪排骨飯,另外只可以叫多一籠點心。佢啲點心真係好大份,每次食完都好鬼滿足,捧住個肚走。好多款點心我都好鐘意架~最常食既係鮮竹卷,或者係燒賣。佢燒賣一籠有四粒,粒粒都大大粒,啖啖肉,正~比起出面既連鎖大茶樓,呢度既衛生係相對無咁好,但食物方面真係正好多。價錢又相宜,份量同味道都好正有時,男朋友放假,就會搵埋佢一齊食,咁我就可以一次過食多幾款點心。其實佢既牛肉球都好正架就算依家搬左,都會間唔中返去飲番個早茶,嘆番幾籠點心

佢啲點心真係好大份,每次食完都好鬼滿足,捧住個肚走。

就算依家搬左,都會間唔中返去飲番個早茶,嘆番幾籠點心
鳳爪排骨飯
鳳爪排骨飯