2022-07-02
Urban Bakery 分店越開越多,一般在 Three Sixty, Market Place 等見到佢地嘅蹤影。我就recommend 佢哋嘅signature 牛角包,而且越出越多不同的牛角包類,真係有排試。Landmark 店還有即煮意粉,令大家眼前一亮,一致通過即管試吓。廚師在Open kitchen三扒兩撥已經煮出Spaghetti Lobster $138以外賣紙盒盛載,欠擺盤實在失色;好彩還有開邊龍蝦提升我們的食慾,龍蝦肉爽口彈牙,鮮味之餘,意粉以橄欖油炒,味道微辣 Al dente , 味道比賣相好。Euro Egg Mayo & Smoked Salmon Croissant $55牛角包內有我至愛的三文魚作餡料,還有蔬菜、青瓜和好重要既蛋黃醬,令味道更豐富,可惜牛角包吾夠酥脆實在有啲可惜。Egg Tart $25像葡撻的千層酥皮蛋撻,拎上手微暖,脆皮部份酥脆,口感輕盈;蛋漿又多又滑,不甜但蛋味略遜。Blueberry muffin 一向喜歡 Starbucks 的 Muffins, 這個Blueberry Muffin 就係這個味道,吃到粒粒藍梅干,但不黏牙,
廚師在Open kitchen三扒兩撥已經煮出
Spaghetti Lobster $138
Egg Tart $25
像葡撻的千層酥皮蛋撻,拎上手微暖,
脆皮部份酥脆,口感輕盈;蛋漿又多又滑,不甜但蛋味略遜。
Blueberry muffin
一向喜歡 Starbucks 的 Muffins, 這個Blueberry Muffin 就係這個味道,吃到粒粒藍梅干,但不黏牙,甜度適中,好吃!
Matcha Latte $41
完全冇唸過 Matcha Latte 咁有水準,夠熱、入口好滑,抹茶味濃郁並略帶甘甜,真心不錯👍🏼