2023-11-02 160 瀏覽
同老公係銅鑼灣金百利廣場呢間叫做緣味小聚食野。一朝早點都要飲杯茶食個包先至夠精神。我哋真係包王,叫咗成三籠包😂佢哋都好好味。回味蘑菇包🍄🍄🍄🍄🍄呢個蘑菇包入邊係雞肉餡,成隻蘑菇咁賣相非常吸引!包入邊嘅鮮雞肉夠嫩滑,而且個包正得非常靚,外皮清新無倒後水。一吃難忘小籠包💛💛💛💛小小嘅小籠包入邊包住湯汁,和鮮豬肉,湯汁熱辣辣夠惹味。小籠包嘅食法係先係小籠包上面咬開一個小孔,然後吸左啲湯汁,跟住連皮和豬肉一齊咬,包皮Q彈,豬肉多汁又鮮甜,成口都係小籠包鮮味。緣味鮮蝦餃皇🥟🥟🥟🥟🥟點心界嘅王者蝦餃,餃皮晶瑩剔透,入邊包滿爽口鮮蝦材料十足,外皮煙煙靭靭,一啖兩種口感,好好味!黑金流沙包🖤🖤🖤🖤🖤呢個黑金流沙包非常高貴,黑色外表上面有一絲絲嘅金絲,一搣開黃金蛋香流沙就流出,熱辣辣,香甜帶咸香味,正😋
回味蘑菇包🍄🍄🍄🍄🍄

一吃難忘小籠包💛💛💛💛