餐廳: 真味鮮廚
資訊:

2016-09-08 2291 瀏覽
黎過飲茶好多次, 感覺唔錯~佢一向大排長龍, 咁啱早咗黎到 (約 6半) 唔使等位, 所以晚飯順理成章就食佢喇~ 😆入到黎, 發現都吾少人早食晚飯, 全場已約半滿了, 蒸氣鍋 更全被訂下, 無 walk in 位呢~鮮松茸荷葉蒸走地雞 好味呀! 雖然等咗 35分鐘有多先黎... (其他餸就黎食完...) 好在味道唔錯~ 🤓皮超厚 (好在我唔食皮的 😂) 好在雞有質感得黎蒸得剛好 肉仲係滑滑的~味調得剛好, 都唔油膩~拔絲咕嚕黑豚肉 易咬得黎夠瘦, 我鐘意呀! 平時食啲咕嚕乜乜乜 我最怕咬落去一堆肥膏呀大佬!!! 甜酸汁調得剛好, 唔使食飯 淨食佢都得呀!!! 鮮竹豆漿浸菜遠都幾好呀~菜芯甜甜嫩, 店家批走曬啲粗糙外部, 肯用心思 食落無渣, 讚呀!!!
黎過飲茶好多次, 感覺唔錯~

鮮松茸荷葉蒸走地雞 好味呀!
雖然等咗 35分鐘有多先黎... (其他餸就黎食完...)
好在味道唔錯~ 🤓

味調得剛好, 都唔油膩~

甜酸汁調得剛好, 唔使食飯 淨食佢都得呀!!!

鮮竹豆漿浸菜遠都幾好呀~