2019-10-28 2150 瀏覽
今個星期六同屋企人去飲茶,今次係我第二次係銅鑼灣御寶軒飲茶喇!同大家分享下我最愛的三大特色點心:🥰🥰1. 乳豬釀糯米飯👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻脆脆嘅乳豬皮包著熱辣辣嘅的糯米飯,好香好好食。配埋糯米飯,乳豬皮唔會太熱氣,唔會太有邪惡感。一定要食的第一名。😋2. 黑松露菜苗餃👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻唔係非一般的菜苗餃,有淡淡的黑松露香味,唔會太搶味,反而帶起左菜苗同蝦嘅鮮味,菜苗又唔會太老,唔會太多菜纖維。太好食了!🤩3. 南乳雞翼👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻唔好睇佢嘅色咁深色,佢一啲都無老火到,皮脆肉仲有好多肉汁,好好味,不足係鹹咗少少,但都係好值得一試。😚其他點心都好好味,只係無以上三款咁有特色姐。一家人去飲茶,係一個幾好嘅選擇。當然服務態度十分好!☺️
1. 乳豬釀糯米飯👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻
2. 黑松露菜苗餃👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻