2018-06-10
提早慶祝爸爸節,到新飲茶地方點左鐵觀音,茶味夠濃,唔似其他酒樓禁淡而無味叔叔點了金牌叉燒皇,叉燒好大舊,如果可以薄返少少就好😂😂 叉燒1/3肥;2/3 瘦,咬落去juicy 唔“鞋”,煮得剛剛好👍 配菜黄豆炆得好有咬口,甜甜地好好味👏👏XO 醬炒貢菜第一次食貢菜,爽爽的,上網望落某種植物莖部,傳聞健康抗癌,食多啲無坊😂 值得一試好少酒樓有呢個傳統嘅千層糕,一上碟大家都好surprise 佢嘅傳統😂 不過我覺得佢唔太重奶黃味,差左少少。我地有點其他點心,水準不錯;部分親戚話個灌湯餃好食,下次我都試個先😂有個小插曲,因為通常慶祝節日都會買幾件蛋糕去飲茶,慶祝下同同長輩開心下。不過呢,呢間要收$150切餅費,(比蛋糕平少少)😑😑😑 ,我地有諗過搵人拎返屋企食,但長輩頓時失落,不過經理好好,我地傾左幾句佢就話唔收🤗🤗 長輩都可以唔使掃興🤣🤣以酒店入面嘅酒樓黎講,價錢差唔多,加埋有人做會員有8折,折左都覺得合理,同埋佢坐得舒服;服務不錯,將會係屋企親戚嘅飲茶熱點,好過陶*😂😂😂
點左鐵觀音,茶味夠濃,唔似其他酒樓禁淡而無味
XO 醬炒貢菜