2024-06-20
放工過來上環真的很方便,所以又來到上環找吃,之前來的時間發現了這家店,有很多可愛點心💫
雖然是飲茶的地方,但設計極具時尚感,不是傳統那些,感覺比較輕鬆。這裡晚間除提供中式點心外,亦有其他主食炒麵飯料少菜等💫
再加上賣相非常可愛中式點心,充滿造型,大小朋友都愛上💫
晚上亦有套餐提供, 二人前為HKD398+10%服務費💫
前菜小食❣️七彩茄子涼拌小菜茄子,口感軟腍,舖清紅椒跟醬油,入口微辣,非常開胃💫.❣️皮蛋豆腐豆腐切薄片,中間在鋪滿皮蛋碎,再淋上胡麻醬汁,夏天吃非常醒胃💫.
點心❣️睇住流奶顧名思義留心奶皇包,加咗一對眼睛造型更加精靈,包質感覺鬆軟中間流心味道一流🫶🏻.
燉湯❣️烏雞排骨燉湯燉湯非常足料,有烏雞跟排骨,非常滋補,入口鮮甜💫.主菜小炒❣️蜜餞黑椒牛仔骨醬汁帶有淡淡蜜味,雪花紋細緻,嫩滑有咬口,伴菜薯仔吸收醬汁,非常入味,再配黑椒,更豐富香濃💫.
炒粉麵飯❣️安格斯牛肉河炒河有鑊氣而不油膩,每條河粉都色澤均衡,配上大量嘅安格斯牛肉入口味道濃郁,牛肉味濃💫.
果汁❣️鮮橙汁 微酸的橙汁,可以解膩,入口清新💫.時日精選甜品🍮芒果布甸絕對足料,每一口都滿滿芒果🥭💫
❣️七彩茄子
❣️皮蛋豆腐
. 點心
❣️睇住流奶
. 燉湯
❣️烏雞排骨燉湯
燉湯非常足料,有烏雞跟排骨,非常滋補,入口鮮甜💫
主菜小炒
❣️蜜餞黑椒牛仔骨
. 炒粉麵飯
❣️安格斯牛肉河
. 果汁
❣️鮮橙汁
微酸的橙汁,可以解膩,入口清新💫
時日精選甜品
🍮芒果布甸
絕對足料,每一口都滿滿芒果🥭💫