2023-07-17 978 瀏覽
今日好大風,有雨。安全為上,兩個人就近近地喺附近飲茶做lunch。11:30入座。入座率有50%。今日冇特價。所有嘢以正價計算。問職員可唔可以唔搭枱。佢話公司規矩,如果多客就一定要搭枱。冇問題,就可以入咗喇。當然我哋今日冇乜客就唔使搭枱啦。我哋叫咗一籠燒賣,一籠蝦餃,一籠金錢肚,一籠鹹水角,同埋一籠棉花雞。燒賣:一籠有四件,豬肉彈牙,多肉汁。蝦餃:一籠有四件,蝦肉爽口。大大粒。金錢肚:一籠有大概五件金錢肚+2嚿白蘿蔔。金錢肚唔會好韌,有香料嘅味道。鹹水角:一籠有三件,唔會黐牙,味道正常。棉花雞:一籠大概有四件大大嚿嘅棉花加兩件雞脾肉同一舊細細既冬菇. 棉花夠林吸晒雞汁嘅精華。好味。埋單$198。備注:我慣咗食點心好多時都點潮式辣椒油。但呢間係剩係得豆瓣醬。如果有潮式辣椒油就好喇。

燒賣:一籠有四件,豬肉彈牙,多肉汁。
蝦餃:一籠有四件,蝦肉爽口。大大粒。
鹹水角:一籠有三件,唔會黐牙,味道正常。

埋單$198。