2024-02-02 87 瀏覽
依家市面上茶飲店多得似星星,但茶佬Bros.Tea間茶店就有啲特別!今次我去咗次試飲,啱啱好滿足我嘅缺水喉嚨🥤。首先夠晒眼瞓嘅蜜桃甘露,飲一啖果香四溢,味道正到爆炸💥,酸酸甜甜嘅,真係好開胃。佢嘅特色在於隔離有層嘅蜜桃肉,仲加咗粒粒寒天,飲到底都仲有嘢嚼,口感勁正!再嚟就係滿杯水果蘋果梳打,成杯彩虹色彩,打開去即刻畫面大提升🌈。一大堆新鮮水果🍓🥝,大大件嘅蘋果、哈蜜瓜同埋百香果,好似全世界嘅果味都集合晒喺呢杯嘢飲度。夠哂清新,每啖都飲到唔同嘅滋味,一杯已經足夠返晒嗮本!最後一款楊枝甘露加椰果,講真,有冇喝過咁靚嘅楊枝甘露?豐富嘅芒果果肉加埋紅柚粒粒晶瑩剔透🍊,喺嘴裏嘩嘩噠噠,一啜一個涼快!我個人就尤其鍾意嗰啲椰果,咬落去Q彈得嚟又帶點點香甜⛱️,完美收尾!走過七彩霓虹嘅都市叢林,飲支好茶,真係怡情悅性。下次見到咁啱口味嘅飲品,一定唔會錯手機濟!🍹🛍️🌟