2022-11-24
旺角染布房街附近有好多餐廳&酒吧~ 呢間WOFT環境暗暗地都幾有格調💡適合一班朋友飲酒敘舊🍺談下心💕 餐廳除左提供酒類都好多食物款式 小食、主菜、甜品…我就點左美國頂級肉眼牛排配蘑菇汁$308、黑松露肉醬千層面$138、藍青口配香蒜白酒汁 $119、飲品就有Pen pineapple mango pen $86、Fruit punch $66 個人覺得食物價錢都偏貴架🤑 ~不過飲酒最緊要夠盡興🙈▪️美國頂級肉眼牛排配蘑菇汁🥩 叫左5成熟 牛排好厚身 内裏肉質粉嫩 外焦内嫩 味道同口感都唔錯😋 唔洗點醬都好夠味 最重要係塊牛無筋!!質素不錯👍🏻 旁邊有些配菜(3粒小薯仔,蔬,番茄)▪️黑松露肉醬千層面$138🍝 唔覺有黑松露🙈 味道好好 番茄味🍅同肉醬味都好濃郁,焗時間控制得岩岩好,千層面軟硬適中,唔會太乾都唔會太淋,上面仲有滿滿一層芝士🧀正!▪️藍青口配香蒜白酒汁,d青口偏細隻,分量好多🤩以前食好食d同大隻d😕 煮得唔夠濃郁,唔係粒粒青口都挂汁,味道一般,不過有d煙肉粒有提升到口感~ 小食都叫返d雞翼最保險😗😗🌟整體味道是不錯的,很適合約朋友同事飲酒食飯,今餐人均消費大概$350~
我就點左美國頂級肉眼牛排配蘑菇汁$308、黑松露肉醬千層面$138、藍青口配香蒜白酒汁 $119、飲品就有Pen pineapple mango pen $86、Fruit punch $66 個人覺得食物價錢都偏貴架🤑 ~不過飲酒最緊要夠盡興🙈 ▪️美國頂級肉眼牛排配蘑菇汁🥩 叫左5成熟 牛排好厚身 内裏肉質粉嫩 外焦内嫩 味道同口感都唔錯😋 唔洗點醬都好夠味 最重要係塊牛無筋!!質素不錯👍🏻 旁邊有些配菜(3粒小薯仔,蔬,番茄) ▪️黑松露肉醬千層面$138🍝 唔覺有黑松露🙈 味道好好 番茄味🍅同肉醬味都好濃郁,焗時間控制得岩岩好,千層面軟硬適中,唔會太乾都唔會太淋,上面仲有滿滿一層芝士🧀正! ▪️藍青口配香蒜白酒汁,d青口偏細隻,分量好多🤩以前食好食d同大隻d😕 煮得唔夠濃郁,唔係粒粒青口都挂汁,味道一般,不過有d煙肉粒有提升到口感~ 小食都叫返d雞翼最保險😗😗 🌟整體味道是不錯的,很適合約朋友同事飲酒食飯,今餐人均消費大概$350~