2019-11-26
諗住搵個地方同好友食下野傾下偈,去朋友介紹淘大商場嘅呢間居酒屋。入到去畀左最盡嘅卡位我地,我地正想揀個冇乜人嘅位盡情傾!呢間居酒屋嘅野食有好多選擇,另外仲有唔同嘅日本酒揀。我地點左somersby apple cider配草莓($58),好大杯,草莓酸酸地配apple cider正!本身呢支酒其實好細支,但因為加左冰所以飲極都飲唔完咁,但又唔會溝到太淡味。黑松露牛拖羅卷($98)有六大件,每件都有大大塊牛肉喺面,黑松露味唔濃厚,但牛味唔錯。醬油川海老($58)呢個最好食,好適合送酒。細細粒嘅蝦乾配上咸香嘅調味,好惹味。土門串燒盛($98)串燒拼盤有牛舌、冬菇、雞軟骨、雞翼同秋葵,牛舌最香,送酒都唔錯!石鍋芝士咖喱豬軟骨定食($78)呢個係另一個推薦,豬軟骨煮得好淋,雖然芝士味唔係超濃郁,但都令個飯冇咁漏,等耐啲先剷個底嘅話會有少少飯焦,更香口。極上牛小排壽喜鍋($128)呢個就冇乜特別,我地都係為左食多少少蔬菜。埋單連加一每人三百多少少,食左好耐都冇人趕我地走,又多一個傾偈好地方!
呢間居酒屋嘅野食有好多選擇,另外仲有唔同嘅日本酒揀。
黑松露牛拖羅卷($98)
醬油川海老($58)
土門串燒盛($98)
石鍋芝士咖喱豬軟骨定食($78)
極上牛小排壽喜鍋($128)
呢個就冇乜特別,我地都係為左食多少少蔬菜。