2017-02-03 1615 瀏覽
黎到九龍城, 好多人都會諗起食泰國菜。食完泰國菜如果想傾下計, 都冇咩好地方。之前, 朋友介紹呢間近富豪酒店嘅酒吧。 "當下"會令人諗起活在當下, 呢個都係我一直以黎嘅理念。裝修以工業風為主, 有high chair位同普通位。門口仲有兩張酒桶枱。整個環境都唔錯, 可以傾下計。有一系列唔同嘅酒show哂出黎, 都幾壯觀架。對酒有認識嘅朋友應該會好開心, 可惜我唔多識。"當下"有提供小食, 意粉, 意大利飯同甜品。後面有好多版嘅飲料, 例如: 唔同嘅紅酒, 白酒, 好多whisky同highball等。仲有香港本地嘅手工啤酒。"孫悟空"好型嘅名字。Menu話佢係偏甜, 同有桃香。個酒杯都好型呀, 聞落好香, 堅有啲桃味, 感覺有甜甜的味道。飲落唔算甜, 都幾特別!!!飲飲下酒, 有啲肚餓, 就叫左啲嘢食。香脆薯角同脆香雞鎚。薯角香脆, 雞鎚裹上有少少料味嘅炸粉, 唔蘸醬都好夠味。蘸下泰式酸辣醬就更惹味。兩款小食送酒一流。串燒拼盤: 有豬, 牛, 雞, 每種肉都有3串, 附上沙嗲汁。串燒嘅肉事先醃過, 唔蘸汁都好夠味。每款肉都啱啱好, 唔鞋口, 肉嫩。果然香口嘢係最佳下酒菜!!!越食越肚餓

"當下"會令人諗起活在當下, 呢個都係我一直以黎嘅理念
"當下"有提供小食, 意粉, 意大利飯同甜品
越食越肚餓, 叫個西班牙辣肉腸意大利飯食下
。份量剛剛好, 味道酸酸辣辣, 都幾開胃, 唔會漏, 所以唔會太飽。

侍應服務都唔錯, 因為有朋友唔飲酒, 會主動加水, 仲有海鹽爆谷可以送酒。係九龍城飲嘢嘅新地方