2015-09-14
太耐冇去食韓燒,就相約朋友去食食.朋友在尖沙咀返工,所以去那地覓食,結果去了韓膳宮.地方裝潢簡潔設計,環境舒適,座位寬敞. 首先來了6款前菜有泡菜、銀芽、銀魚乾、薯仔等.我同朋友都一齊選擇二人套餐燒烤拼盤特選肉眼扖、特選牛肋骨、烤大蝦燒到外面香脆 軟嫩肉眼扖、彈紮實的牛肋骨、新鮮彈口大隻蝦,全燒烤出來,四溢肉汁鮮味口感,富有嚼勁的肉,令人一吃就愛上!********** 鮮生菜籃 (跟麵豉醬)菜及青瓜可包任何肉類一齊來食,可減低肉類肥膩感,另配蒜頭更香口呢!********** 人參雞湯人參雞湯,湯內有雞肉及少少糯米,而湯汁鮮甜又帶陣陣人參的甘香.**********石頭豬肉鍋飯熱辣辣的石頭鍋飯,無肥豬肉,加埋大豆芽、泡菜、紅蘿蔔、冬菇等,而有微微的飯焦,配撈埋特製辣醬及生蛋,非常正呢!**********食完2人套餐後不夠食,就另個別叫其他野食烤鮮魷魚 白雪雪鮮魷魚厚度扎實有嚼勁,烤魷魚都鮮而不腥具甜、新鮮美味.*********五花豬腩肉 五花腩脂肪分布平均,燒後不會變得過分軟腍,油潤富口感,配以生菜及蒜頭同吃,點麵豉醬,好味呢!**********蛋拌生牛肉絲 這款真的很好食,切
太耐冇去食韓燒,就相約朋友去食食.
朋友在尖沙咀返工,所以去那地覓食,結果去了韓膳宮. 地方裝潢簡潔設計,環境舒適,座位寬敞.
首先來了6款前菜
我同朋友都一齊選擇二人套餐
燒烤拼盤
彈紮實的牛肋骨、新鮮彈口大隻蝦,
全燒烤出來,四溢肉汁鮮味口感,
富有嚼勁的肉,令人一吃就愛上!
**********
鮮生菜籃 (跟麵豉醬)
可減低肉類肥膩感,另配蒜頭更香口呢!
人參雞湯
而湯汁鮮甜又帶陣陣人參的甘香.
石頭豬肉鍋飯
紅蘿蔔、冬菇等,
而有微微的飯焦,配撈埋特製辣醬及生蛋,非常正呢!
食完2人套餐後不夠食,就另個別叫其他野食
烤鮮魷魚
烤魷魚都鮮而不腥具甜、新鮮美味.
*********
五花豬腩肉
油潤富口感,配以生菜及蒜頭同吃,點麵豉醬,好味呢!
蛋拌生牛肉絲
撈埋生蛋令生牛肉口感更滑嫩,完全沒雪藏及沒腥味,
另埋爽脆的黃瓜絲、梨絲及紅蘿白絲一起勻拌來食,口感很豐富.
題外話/補充資料:
因平日客人不多,所以女店員落手落腳全程幫我地燒,完全不會太膽心食物會燒焦,簡直服務一流,下次必帶男友再來吃呢!