番工真係好攰 週末梗係要約朋友去飲野吹下水~朋友話之前黎過The Right Place 叫我一定要試~~.一坐低覺得超特別啊!雖然就咁望同傳統嘅bar無分別 但夾雜好多中式嘅元素~玩味重 好得意💓😆都幾適合約埋三五知己黎飲酒~ 不過都係要醫左肚先!.首先嗌左個輕煎北海道帶子嫩菠菜士多啤梨沙律黑松露蜜糖油醋汁 ($148)北海道帶子好肥美 煎得剛好菠菜超嫩滑 配埋士多啤梨酸酸甜甜好新鮮好開胃😊.原來呢度d野食都係有d fusion咁😳😳完全被佢地嘅日式照燒茄子美國安格斯牛肉芝士漢堡 ($128) 吸引住!係美國漢堡又加插d和風嘅感覺 好得意🤤店員落單仲問我地牛肉要揀幾成熟 睇黎是來真的😂😂 我地揀左七成熟 個漢堡都幾巨型啊!上面係黑色嘅竹炭包 竹炭嘅味道都算幾出!下面夾住厚厚一舊超大嘅茄子 淋上照燒汁同沙律醬、美乃滋同木魚!和風味十足❤️舊茄子好似扮演住平時大菇嘅角色 吸哂牛肉嘅肉汁超級juicy🤤牛肉揀七成果然係賢者之選 牛肉煮得岩岩好 完全唔韌而且漢堡扒肉質毫不鬆散充滿油脂重牛肉香😋😋肉汁不停溢出~ 食到我地勁狼狽😂 呢個burger真係必嗌!!!!!👍🏿👍🏿.飲品我地揀左Class
番工真係好攰 週末梗係要約朋友去飲野吹下水~

都幾適合約埋三五知己黎飲酒~ 不過都係要醫左肚先!

北海道帶子好肥美 煎得剛好
菠菜超嫩滑 配埋士多啤梨酸酸甜甜好新鮮好開胃😊
輕煎北海道帶子嫩菠菜士多啤梨沙律黑松露蜜糖油醋汁

原來呢度d野食都係有d fusion咁😳😳
個漢堡都幾巨型啊!
上面係黑色嘅竹炭包 竹炭嘅味道都算幾出!
牛肉揀七成果然係賢者之選 牛肉煮得岩岩好 完全唔韌
呢個burger真係必嗌!!!!!👍🏿👍🏿
日式照燒茄子美國安格斯牛肉芝士漢堡

飲品我地揀左Classic Papaya ($148)
好得意啊😍 有個平時裝木瓜燉雪耳嘅盅仔
入面其實好似同木瓜奶無咩分別 但帶陣甜甜嘅酒味
而舊啫喱就好cute haha 不過得個樣 無咩味😂
Classic  Papaya

My cup of tea ($148)
又係好有玩味嘅presentation💓🙈

熱壺倒出嘅係比較熱 濃度較高嘅酒精 滲出少少茶味
店員教我一啖熱一啖凍咁飲就係最正喇😆
凍個個會比較甜 易入口 有少少yogurt嘅酸甜味~

嗌完野飲我地另外嗌左個
The Right Place Platter ($298)
因為貪見到佢d小食好似每樣都食到少少咁 好吸引
就決定嗌佢地signature嘅platter 感覺佐酒一流~😽
The  Right  Place  Platter

1/ 避風塘雞全翼
超~好食 食過好多避風塘乜乜乜都多數係好重口味 好鹹咁 但呢個係真係香!脆!惹味~ 味道少少都唔過火!😍😍個雞肉超嫩超juicy 而個皮炸得好脆 少少硬感都無!
避風塘雞全翼

2/ 香草蒜蓉牛油燒太平洋蠔
隻蠔好大隻 用左蒜蓉黎醃真係實無死😂 好香口啊~ 隻蠔都重海水味 不過帶鮮甜 正啊💓
香草蒜蓉牛油燒太平洋蠔

3/ 燒西班牙黑毛豬腩肉伴香芒莎莎
豬腩肉略嫌煮得太油😢😢 不過配莎莎醬係挽回唔少分數嘅😂😂
燒西班牙黑毛豬腩肉伴香芒莎莎

4/ 酥炸軟殼蟹
炸漿太厚😢 一望以為係炸魚柳 但都炸得香脆~ 同埋層外皮嘅調味有d鹹😣
5/ 黑松露醬燒粟米
黑松露味香氣撲鼻💓💓 配粟米呢個組合好少見 但原來都好好食😋
黑松露醬燒粟米

一定會再黎 真係好特別嘅吧😆💓