2012-05-01 1402 瀏覽
未食之前已經有好大期待,因為好友話哩間係唔錯。所以一直心掛掛想去食,今次終於品嘗到啦~(P.S.好友是Pizza達人)石澳環境有山有海,已經有地利嘅優勢。一到步,大家就立刻Normal High! 仲彈彈下咁去搵食啦。雖然事前Book枱係有小小阻滯,最後我地都搶枱成功APPETIZER Avocado & Crab Cocktail Salad!味道唔錯~ 夠Creamy又清新 又開胃!不過個Portion就細咗小小。 Fresh Artichoke with two special sauce.! 亞枝竹(雅枝竹 係是一種在地中海沿岸生長的菊科菜薊屬植物,香港一般按其意大利語音譯作雅枝竹或亞枝竹,分布於中國大陸的陕西省等地)其實唔講你知食咩~我林~大家一定會問~仲咩咁快上生果呀?(因為佢個賣相成個番鬼佬荔枝咁)不過大家都一致通過,嘥錢! 因為真正可以入口可以食嘅部份只有1.5粒牛丸咁多,口感似食緊蔗渣,味道主要靠兩個醬汁。 Grilled Calamari 燒完都仲Keep 到幾Juicy ,材料新鮮,味道不錯及有咬口。But 勝價比低。 Garlic & Olive & Butte
(P.S.好友是Pizza達人

APPETIZER
Fresh Artichoke!
Grilled Calamari!
。But 勝價比低。
Garlic Sauce!
Garlic & Olive & Butter sauce for bread 焗大蒜橄欖醬,好特別,因為焗完的大蒜會變甜,所有辣味都走晒。用嚟塗面包真係唔錯。

MAIN COURSE
Jungle Pizza!
Jungle Pizza 選用咗帕瑪火腿前端部份,所以唔會太肥膩 ,同埋唔會太鹹有肉味,茄底+Mozzarella Cheese感覺到好正宗意大利風味。
Prawn Pizza!
Prawn Pizza 餅底係同上,但係Pizza 夾蝦係比較少見。隻蝦都好爽口,配合Chili Pepper 一齊食,喜歡重口味同海鮮就啱晒。

DESSERT
Chocolate Mousse!
Chocolate Mousse! Extremely Yummy! 朱古力好滑好濃郁,入口即溶,值得一試。

ROMANTIC ENVIRONMENT
Romantic lighting
題外話/補充資料: Pizza 真係唔錯,值得一試。 Waitress Service 有改善空間~ 訂位 方法 可以做好啲。 因為電話太難打通了。 環境唔係好大,2~10人去就啱晒。 家陣非連鎖店經營的小店真係唔多,找到一家認真做食物的獨立小店,應該大力支持!
2012-04-29
10 分鐘 (堂食)
慶祝紀念
生日
Fresh Artichoke!
Grilled Calamari!
Garlic Sauce!
Jungle Pizza!
Prawn Pizza!
Chocolate Mousse!
Romantic lighting
  • Jungle Pizza,Chocolate Mousse