2022-08-16 67 瀏覽
經網友介紹話元朗呢間火鍋店最抵食,睇openrice見D配料相片,其實無咩期望。見$178位都唔算貴,即本睇下咩料子!地方唔算大,但大部份座位係卡位,坐得舒服又有私人空間。湯底好多選擇,有不同麻辣烤魚,秘制麻辣雞煲,椰子雞煲,水煮魚,酸菜魚...全部都係食左先打邊爐,唔怕餓親。見隔離檯D烤魚好大條,兩個人怕食唔哂最後我地叫左酸菜魚,好快就上左檯。唔係講笑,好鬼足料,食完應該飽晒!魚片連皮好正,唔算多骨,湯底味道剛剛好,食到一半就開始打邊爐。自助形式,款式都係大路野,但要推介佢哋嘅手切牛肉,睇個樣唔吸引,但食落牛味香濃,又唔韌,真心回本!手打鯪魚肉丸,呢個堅真材實料,所以都食左唔少~仲有海鮮有蝦及沙白,同樣吸引。其他配料都正正常常,有我最愛腐皮串串。飲品方面,除左啤酒任飲,仲有自家製果茶,不過我晏左少少去,所以試唔到,so sad...唔緊要,臨走食返杯雪糕補返數。

酸菜魚

手切牛肉

但食落牛味香濃,又唔韌,真心回本!

唔緊要,臨走食返杯雪糕補返數。
羊肉
題外話/補充資料: 當晚火鍋店好爆場,要食最好早D或預早book定位。
2022-08-15
5 分鐘 (堂食)
酸菜魚
手切牛肉