2019-06-17
係Popcorn睇完戲順便食埋晚飯~就去去茶木食晚飯,地方乾淨,而且闊落坐得好舒服!同朋友點左個意式香草雞肉蝴蝶麵,我就點左個黑醋味冧豬軟骨!豬軟骨可以加$30變成一個套餐,套餐就會加埋一個沙律或者蛋糕,我就揀左藍莓芝士蛋糕,飲品就點左柚子蜜茶另外仲有一個白飯!朋友點既意式香草雞肉蝴蝶麵,就係淡淡既番茄醬加香草係面,整得幾靚唔會煮到隻蝴蝶結軟到變曬形,醬汁亦都多,食落唔會乾爭爭!豬軟骨既醋味好重,略帶甜味,唔會過酸,份量多有四大件,蘿蔔亦好清甜~而且會一個小立蠟蠋去熱住個鍋,所以呢食既時候會keep住微溫!藍莓芝士蛋糕,提起芝士就會有種好易膩既感覺,但佢用左綠豆蓉做底,唔膩之餘反而增加左個層次感!唯一要彈既地方就係佢嘅水杯有崩左情況出現,飲既時候如果唔留意就會整損個咀,店家同大家都要留意一下啦!