餐廳: 北京樓 (MOKO新世紀廣場)
資訊:

餐廳: 北京樓 (MOKO新世紀廣場)
資訊:

2017-09-06 1369 瀏覽
難得同長輩見面,就食中餐啦⋯⋯今次㨂左信用卡6折4人餐,連加一每人大約$250。1. 北京樓二小拼杭州芳香素腐方/七里莊酒糟醉雞依個無影相添🙈2. 燕液海皇羹依個抵讚呀!鮮味十足,而且每一啖都足料,婚禮果d無餸羹輸九條街🤣3. 北京宮爆蝦球依個甜酸蝦球味道唔錯,不過掛住講野,食第一粒脆脆的,第二就淋左了😵4. 烤北京填鴨填鴨黎講係好食既,燒得ok a ,少少脆,不過偏肥。但係呢⋯⋯如果你要玩正宗食開薄薄既就唔達標,港版北京填鴨😅5. 茶樹菇蒸魚方依個魚無魚腥味,但亦唔重魚鮮味。反而欣賞佢個茶樹菇,配住d source 小朋友都食唔停口☺️6. 蒜子奶湯翡翠苗食完肥野清一清先,淡淡地ok a 6. 北京人家小蔥拌麵依個口感好rich, 以為食落會乾,但結果唔係喎⋯⋯👍🏾7. 無錫灌湯小籠包一向好鐘意食小籠包,但其實攪笑喎⋯⋯北京菜邊有無錫小籠?!依個有d失望,湯汁唔夠,失左色!8. 美心迷你冰皮月餅已經飽到上心口,4人餐甜品竟然係2個冰皮重要無得轉,我地決定包走返歸食😝😝😝總括黎講6折好抵食,味道都ok ge, 但如果正價...我要🤔🤔
難得同長輩見面,
就食中餐啦⋯⋯
今次㨂左信用卡6折4人餐,
連加一每人大約$250。

1. 北京樓二小拼

鮮味十足,
而且每一啖都足料,
婚禮果d無餸羹輸九條街🤣

3. 北京宮爆蝦球

依個甜酸蝦球味道唔錯,
不過掛住講野,
食第一粒脆脆的,
第二就淋左了😵

4. 烤北京填鴨
北京填鴨

填鴨黎講係好食既,
燒得ok a ,少少脆,
不過偏肥。
但係呢⋯⋯
如果你要玩正宗食開薄薄既就唔達標,
港版北京填鴨😅

5. 茶樹菇蒸魚方
茶樹菇魚方

依個魚無魚腥味,
但亦唔重魚鮮味。
反而欣賞佢個茶樹菇,
配住d source 小朋友都食唔停口☺️

6. 蒜子奶湯翡翠苗
上湯翡翠苗

食完肥野清一清先,
淡淡地ok a

6. 北京人家小蔥拌麵

依個口感好rich,
以為食落會乾,
但結果唔係喎⋯⋯👍🏾

7. 無錫灌湯小籠包

一向好鐘意食小籠包,
但其實攪笑喎⋯⋯
北京菜邊有無錫小籠?!
依個有d失望,
湯汁唔夠,