2019-10-17
好耐冇食韓燒,今日決定同friend一齊去食韓燒😋上網諗住搵間近銅鑼灣地鐵站既韓燒,一搵就搵到呢間新麻蒲,就決定左要去食我地三個女仔都唔係好大食,就叫左個$558既二人餐食。一黎就俾左咁多配菜,生菜食哂仲可以refill個蛋係會慢慢熟,入面加左泡菜,燒肉燒到咁上下就有得食,超好食!最底個層同中間個層既一半肉都係牛肉,醃左d甜甜地既汁,燒熟左熱辣辣食真係好好味不過最好用較剪剪開d肉黎燒,因為d肉都有d厚,入面難d熟。中間個層另外一半係豬肉,建議燒一陣就好食,如果唔係會好un。最上面有冬菇、雞髀菇、金菇、翠肉瓜、蝦、芝士腸,超多蔬菜,燒熟左好甜好多汁仲有火炙牛肉壽司,牛味好正好好食藍天檸檬汽水,其實即係藍色既lemonade,食燒肉飲都幾解膩我地加左碟春川烤雞,呢個汁又係甜甜地,燒熟左都係勁滑,一d都唔乾。雞翼都好大隻,不過咁既份量$99我就覺得有少少貴。除左燒肉之外,仲有部隊鍋食要大讚既係最後呢個紅豆豆粉雪花冰!紅豆份量又多,d牛奶雪花冰好綿密好好味,冰上面鋪左豆粉,入面仲有麻糬,口感一留,超好味我地三個人食都食到好飽,如果兩個人食就咁叫個餐都一定夠食
仲有火炙牛肉壽司,牛味好正好好食
除左燒肉之外,仲有部隊鍋食
我地三個人食都食到好飽,如果兩個人食就咁叫個餐都一定夠食