2006-04-02
今晚係旺角行街行到夜晚9點9.. 諗住o黎到唔駛等位啦.. 哇.. 去到見到都有人等緊位.. 待應姐姐仲話last order 係10 點半添.. 好彩等左10 分鐘就有位喇..一坐低... 飲啖綠茶先.. 好味~ ^^2個人order 左:1) 2客today's special: 三文魚壽司.. 上面有三文魚子.. 又有蔥花粒仔.. 好好食呀!! 最鍾意三文魚呢2樣陪搭..2) 八爪魚壽司: 好un 呀.. 咬極都咬唔到咁.. 3) 三文魚手卷.. 炸蝦手卷: 我就食三文魚.. 朋友仔就食炸蝦.. 三文魚真係好味呀.. 放滿唒係手卷裡面.. 食到最底都有o架!! 4) 腐皮壽司: 我冇食呢個呀.. 所以no comment!5) 火炙三文魚: 呢個仲好食.. 佢係將三文魚用火燒一燒.. 半生熟咁.. 哎落去出左d 油.. 但係又唔會太油喎.. 軟林林.. 又香又正!6) 芝士縵魚壽司: 呢個就普普通通.. 7) 火炙左口魚: 好爽.. 好新鮮..8) 三文魚石狩湯: 呢個湯好好飲.. 裡面d 料都好豐富呀.. 有熟三文魚.. 紅/白蘿蔔.. 黃芽白.. 個湯唔似味噌湯咁咸.. 好飲
一坐低... 飲啖綠茶先.. 好味~ ^^
2個人order 左:
2) 八爪魚壽司: 好un 呀.. 咬極都咬唔到咁..
6) 芝士縵魚壽司: 呢個就普普通通..
7) 火炙左口魚: 好爽.. 好新鮮..
8) 三文魚石狩湯: 呢個湯好好飲.. 裡面d 料都好豐富呀.. 有熟三文魚.. 紅/白蘿蔔.. 黃芽白.. 個湯唔似味噌湯咁咸.. 好飲!!
9) 細熱清酒: 一般啦
10) 檸檬雪芭: 哈哈.. 食完所有o野.. 叫左一個雪芭...好似食緊檸檬冰冰咁.. 唔太甜.. 清清地有淡淡檸檬味..
呢餐真係太豐富喇.. 我同朋友仔都食到攬住個肚走.. 好滿足.. 開心.. ^^ !! d o野食都算好食.. 我覺得和花亭係好過元氣.. 元綠.. 目黑o個d 添! 而且佢d 款式大眾化.. 又唔太貴!!
唯一投訴係佢d 壽司飯唔係好實.. 有時一夾就散左.. 希望佢地可以改善啦!!