2020-11-28
《Birthday Dinner @ Wooloomooloo 》🌟Location:🌟位於尖沙咀 中心地帶的The One 商場 21/F ,交通非常方便。🌟環境: 🌟一開lift門見到個景已經「嘩一聲」😍飽覽維多利亞港夜景🌃,環境一流,坐得舒服,仲安排我哋坐到Window seat ,望住呢個靚景用餐真係無得頂👍🏻因為我地想避開人潮,晚上未夠6點已經到咗,入座時未有其他客人,感覺好似包場咁🤣🌟食物:🌟因為我同老公都係戒肉素食為主,我就食seafood,所以呢度出名的牛扒我哋就冇試了,不過叫左其他食物都一樣好出色。🍀Bread🍀Order食物後,會送上麵包,麵包質地好鬆軟。Staff仲會問我地需唔需要refill 麵包,其實真係好好食,但都想留肚食其他嘢所以就冇添了😁🍀Onion soup 🥣 🍀超濃郁嘅洋蔥湯,洋蔥吃起來又香又甜👍🏻雖然材料好簡單咁,但有時就係越簡單越考功夫。🍀Seafood Caesar salad 🥗🍀我冇諗過份量會咁多,真係超級足料,有好多款海鮮,沙律菜吃起來好爽脆清甜。🍀Wild Mushroom 🍄 Ravioli 🍀黑松露意大利雲吞,吃起來好香,份量好大
🌟Location:🌟
🌟環境: 🌟
一開lift門見到個景已經「嘩一聲」😍
🌟食物:🌟
🍀Bread🍀
🍀Onion soup 🥣 🍀
超濃郁嘅洋蔥湯,洋蔥吃起來又香又甜👍🏻
雖然材料好簡單咁,但有時就係越簡單越考功夫。
🍀Seafood Caesar salad 🥗🍀
🍀Wild Mushroom 🍄 Ravioli 🍀
黑松露意大利雲吞,吃起來好香,份量好大份,老公食到好飽🤣
🍀Salmon Fillet🍀
肉質剛剛好,魚肉仲好滑,魚皮又煎香到脆脆
🎂因為生日,餐廳送左一個甜品:
🍀Hot Chocolate Cake🍀
餐廳仲好好幫我地寫埋字☺️,蛋糕好似朱古力心太軟咁配一球雪糕,甜品唔算話好驚喜,屬正常水準,中間流心朱古力👍🏻
🍀Two glass Prosecco 🥂🍀
因為之前有登記會員,Anniversary 有e-coupon 送 Prosecco,今次去用餐順便用埋,老公果日冇揸車可以陪我飲少少😚
我幾鍾意飲Prosecco, 比較容易入口,不過我酒量淺,只能淺嘗唔飲得多😜
🌟服務:🌟
All staff are nice and well-trained.
特別係serve我哋嘅Staff-Neha,非常有禮貌,好好笑容同埋好細心👍🏻👍🏻
整體來說,Wooloomooloo is one of my favorite restaurants, 成個用餐體驗都好高質,maybe好多人會覺得價錢偏貴,但我哋都覺得物有所值。