講明「嘆」下午茶🫖 ,環境氣氛都好重要!今次嚟到🌟飽覽香港迷人景觀品嚐夏日限定✨海洋主題下午茶,座位就在落地玻璃旁,居高臨下欣賞海岸美景,加上下午茶嘅可愛造型,感覺好治療😌人均$328,包天際100 成人標準門票兩張及二人下午茶一份鹹點🍲蟹肉菇菌茶碗蒸🥧油封吞拿魚香梨撻配上紅桑子啫喱🥪荔枝海蝦迷你三文治🫔蘿蔔海苔卷配海苔粉及芝麻醬甜點🍋法式檸檬貝殼蛋糕🥥椰子蝶豆花杯🍈蜜瓜忌廉筒🫐藍莓鬆餅配士多啤梨果醬及奶油忌廉我嘅心水有暖笠笠茶碗蒸🍲,鮮味蟹肉🦀配滑溜蒸蛋,先暖胃準備開餐!搶眼嘅黃色半圓形三文治,裡面有荔枝海蝦,鮮中帶甜。至於甜點椰子蝶豆花杯,造型夏日🏝️,藍白色層次,椰子🥥味香濃,感覺清爽蜜瓜忌廉筒上面放咗朱古力做成的貝殼,外層酥脆,忌廉幼滑,好喜歡蜜瓜🍈嘅清甜套餐包兩杯飲品,cappuccino☕️上仲有Sky100嘅圖案🤩 或者可以要原壺上香茶🫖,慢慢品嘗。慢慢食tea ,仲可以睇埋日落景,Sky100 有好多打卡位📸,而且仲會定期更新主題,每次去都有新驚喜🥰!

鹹點

🍈蜜瓜忌廉筒
🫐藍莓鬆餅配士多啤梨果醬及奶油忌廉
法式檸檬貝殼蛋糕

蟹肉菇菌茶碗蒸
搶眼嘅黃色半圓形三文治,裡面有荔枝海蝦,鮮中帶甜。
荔枝海蝦迷你三文治

椰子蝶豆花杯