2017-10-08 1392 瀏覽
同男友係葵芳行街,咁啱經過見到個廣告牌寫話係韓國人經營嘅餐廳,所以決定來試試。餐廳係葵涌廣場,有兩間門面咁大。不過樓面員工好似單一位,落單、上菜、收錢都係佢。所以我哋坐低之後,以為好似啲快餐店咁,要自己走去落單俾埋錢先。原來只係個員工一個人太忙🤦🏻‍♂️🤦🏻‍♀️。其實菜式選擇都幾多,墻上仲有好多菜單上無嘅新款式。不過小食嘅選擇唔多,只有炒年糕、炸雞塊同魚丸湯。就連炸餃子都係配飯嘅套餐。🤷🏻‍♀️嘢食方面,男友嘅便當配菜都幾豐富,炒豬肉仲要係幾大份,食曬啲飯都未食曬啲餸😂。 不過豬肉味道都有點偏甜,如果多少少辣味就更好。而我揀咗拌飯,配料足,飯量都好多,夠曬飽足感。配菜嘅味道都唔錯,食得出唔係馬虎制作。而拌飯好嘅係可以按自己喜好加醬👍🏻👍🏻,總的來說係好味。見到仲有唔同火鍋同湯鍋,下次有機會會再來食。😋😋😋😋

而我揀咗拌飯,配料足,飯量都好多,夠曬飽足感
。配菜嘅味道都唔錯,食得出唔係馬虎制作。
而拌飯好嘅係可以按自己喜好加醬👍🏻👍🏻,總的來說係好味。
拌飯

見到仲有唔同火鍋同湯鍋,下次有機會會再來食。😋😋😋😋
2017-10-07
拌飯