2023-01-09
肥C9肥食記《餃子坊》平時肥C9好小會去荃灣個邊,咁岩約左朋友係個邊,緊係出動覓食先啦🤤🤤因為最近工作都比較忙,所以事前都無做功課,諗住邊行邊搵。無意中比我發現依間餃子坊,諗左陣,好似好耐無食餃子啦!一於入去啦😆我叫左雙拼新鮮湯餃(韮菜餃+香菇餃),價錢都係$48咋吾算太貴👍🏻👍🏻另外仲加咗份青瓜同埋支豆漿,好大食咁午餐一個人都食咗$80😛😛所以肥係有原因的。講返餃子🥟佢個皮係好煙韌嗰種唔係軟淋淋嘅,我個人來講覺得呢種餃子皮比較有質感。餡料亦都味道剛剛好,本身都猶豫緊叫唔叫香菇餃,因為唔係間間香菇餃都做得好味🙈不過餃子坊呢個香菇餃又做得唔錯香菇味好濃郁🤤另外韭菜餃識落都係好濃好香👍🏻👍🏻下次拉埋朋友一齊再試埋其他餃子先☺️
下次拉埋朋友一齊再試埋其他餃子先☺️